Gülen örgütü soruşturmaları

KPSS soruşturmasında 19 ilde operasyon

KPSS'deki usûlsüzlük iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı olan 44 kişiden 25'i gözaltına alındı, 19 kişi aranıyor.

ARŞİV [Fotoğraf: AA]

2010 kamu personeli seçme sınavı'ndaki (kpss) usûlsüzlük iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada, ankara merkezli 19 ilde yeni bir operasyon başlatıldı. 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. bunlardan 25'i gözaltına alınırken 19 kişi aranıyor.

istanbul'da haklarında gözaltı kararı verilen 7 eğitim idarecisi ve öğretmenden 6'sı, çanakkale'de 1 öğretmen, eskişehir'de 1 öğretmen, erzurum'da 1 öğretmen, samsun’un kavak ilçesindeki bir lisede dört yıldır tarih öğretmenliği yapan 1 kişi, sakarya'da 1 öğretmen, giresun'da 1 ilkokul öğretmeni, kastamonu'da 1, şanlırfa'da 1, gaziantep'te 1, kocaeli'de de 6 kişi gözaltına alındı.

istanbul'da 1, van'da 2, kayseri'de 1, erzurum'da 3, kocaeli'de ise 1 kişi halen aranıyor.

ankara dışındaki illerde gözaltına alınanlar işlemleri tamamlanınca ankara'ya sevk edilecek.

operasyon kapsamında ankara'da 8, istanbul ve kocaeli'nde 7'şer, erzurum'da 4, gaziantep'te 3, van'da 2, antalya, bursa, çanakkale, denizli, eskişehir, giresun, hatay, kastamonu, kayseri, mardin, sakarya, samsun ve şanlıurfa'da ise 1'er kişi hakkında gözaltı kararı var.

yakalama kararı talimatını, ankara cumhuriyet savcısı yücel erkman verdi. şüpheliler, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "suç delillerini yok etmek ve görevi kötüye kullanmak" ile suçlanıyor.

"fuat avni'ye sızdırıldı" iddiası ve soruşturma

operasyon devam ederken bir de emniyet tarafından idari soruşturma kararı alındı. emniyet kaynaklarından, fethullah gülen cemaati'ne yakınlığıyla bilinen "fuat avni" adlı twitter hesabına operasyon bilgilerinin sızdırıldığı iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı. operasyona ait bilgiler ulusal yargı ağı bilişim sistemi'ne (uyap) yüklenmedi.

ayrıca ankara cumhuriyet başsavcılığı da, operasyon hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan "fuat avni" hesabına, "soruşturmanın gizliliğini ihlâl" ve "örgüte yardım" ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

"fuat avni" adlı twitter hesabı, hükümet’in gülen cemaati’ni “parallel yapı” ilan ettiği dönemde ortaya çıktı. o tarihten bu yana başta cumhurbaşkanı tayyip erdoğan olmak üzere hükümet politikalarını hedef alan ve cemaat’e yönelik operasyonların eleştirildiği hesabın sahip ya da sahiplerinin kim olduğu bilinmiyor. hesapla ilgili istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu’nda devam eden soruşturma var.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;