La Liga

Kral Kupası Real Madrid'in

Finalde Barcelona'yı 2-1 yenen Real Madrid, Kral Kupası'nı 19'uncu kez müzesine götürdü.

İspanya'nın kralı Real Madrid oldu. [Reuters]

mestella stadı'nda real madrid'e kupayı getiren gollere 11'inci dakikada angel di maria ve 87'nci dakikada gareth bale imza attı.

barcelona'nın tek golü ise kafayla 59'da batra'dan geldi.

real madrid'de gareth bale, cristiano ronaldo'nun yokluğunda takımın en etkili silahıydı. galli yıldız, uzun mesafeden sürdüğü topta bulduğu golle büyük alkış aldı. bu golden sonra da neymar'ın bir şutu direkten döndü.

90 milyon euroya transfer olduğu real'de ilk kupasını kazanan bale, "mükemmel bir geceydi. bu zaferi bizi hep destekleyen taraftarlarımıza hediye ediyoruz. atmosfer inanılmazdı" dedi.

bale gol attığı için mutlu olduğunu ama maçı ve kupayı kazanmanın çok daha önemli olduğunu vurguladı.

real'in bale ile bulduğu galibiyet golünde galli futbolcuyu durduramayan bartra ise maçı domine ettiklerini ancak rakiplerinin daha efektif olduğunu belirtti.

el clasico'da ilk kez forma giyen barcelona'nın savunma oyuncusu, ligde şampiyonluk iddialarının devam ettiğini belirterek, "ligi kazanmak için her şeyi yapacağız. elimizde sadece o kaldı" diye konuştu.

real madrid'de carlo ancelotti sakatlığı geçmeyen ronaldo'dan yoksun olarak maça çıktı. jese, sami khedira, alvaro arbeloa ve marcelo da yoktu.

portekizli futbolcunun yokluğunda tecrübeli teknik adam gareth bale'e daha ofansif bir görev verdi. madrid temsilcisi angel di maria ve karim benzema ile de gol aradı.

barcelona'da ise gerardo martino, sakatlığı bulunan gerard pique'yi kadroya alamadı. lionel messi ve neymar ikilisiyle ilerde gol arayan katalan temsilcisinde carles puyol, alexis sanchez ve pedro rodriguez maça yedek başladı.

yarı finalde atletico madrid'i eleyerek kral kupası finaline çıkan real madrid, ispanya ligi'nde lider atletico madrid'in üç puan gerisinde. real sociedad'ı eleyen barcelona ise lideri dört puan geriden takip ediyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;