Türkiye - Rusya ilişkileri

Kremlin: Saldırılar sürecek

Rusya, Türkiye'nin Suriye sınırındaki hava operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik rejim ordusu ve savaş uçaklarının saldırıları da sürüyor.

türk hava sahasını ihlâl eden rus uçağının düşürülmesi sonrasında, rusya sınır bölgesindeki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. kremlin sözcüsü dimitri peskov, "rusya, suriye'nin türkiye sınırındaki hava operasyonlarına devam edecek" dedi. peskov, ayrıca, düşürülen su-24 rus uçağından sonra türkiye ile rusya arasında üst düzeyde bir temas kurulmadığını söyledi.

yoğun füze atışı 

suriye'deki bayırbucak türkmen bölgesi'nde dün geceden bu yana rejim ordusu ve savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sürüyor. anadolu ajansı'nın haberine göre bölgeye kara ve havadan yoğun füze ve top atışı geçrekleşiyor. 

dün yoğun çatışmaların yaşandığı kuzeydeki kızıldağ'ın tepesinden aralıklarla patlama sesleri gelirken, çatışmaların bölgenin güneyinde yer alan zuveyk, gımam, derhanne köylerinde yoğunlaştığı bildirildi.

anadolu ajansı'na konuşan yerel kaynaklar, türkmen köylerine komşu olan cebel ekrad'ın da yoğun saldırı altında olduğunu aktardı.

zuveyk, gımam, derhanne köyleri yaklaşık 15 gün önce rejimin eline geçmişti.

putin: sorun daha derin

rusya devlet başkanı putin ise bugün bir açıklama daha yaptı. putin, türkiye’nin siyasi liderlerinin bir süredir ‘toplumun islamlaşmasını teşvik ettiğini’ ve bunun bir sorun olduğunu söyledi. “asıl sorun dün yaşadığımız trajedi değil” diyen putin, “sorun çok daha derin. gözlemleyebildiğimiz kadarıyla mevcut türkiye yönetimi uzun yıllardır ülkenin islamlaşmasını destekleyen bir politikayı kasten sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

putin ayrıca suriye’deki hava üssüne s-300 hava savunma sisteminin gönderileceğini söyledi. rusya savunma bakanlığı önceki açıklamasında s-400 sisteminin gönderileceğini açıklamıştı.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;