Gülen örgütü soruşturmaları

Kripto dinlemesinde yeni tutuklama

Kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili soruşturmada mahkemeye sevk edilen eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu tutuklandı.

ankara gölbaşı cumhuriyet başsavcılığı'nın, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usûlsüz dinlenilmesi" iddialarına ilişkin soruşturmada ifadesi alınan eski tib bilgi sistemleri daire başkanı ilhan elieyioğlu tutuklandı. gözaltında kimse kalmazken, soruşturmada 5 kişi tutuklanmış oldu. 

hakkında yakalama kararı olan elieyioğlu, gölbaşı adliyesi'ne teslim olmuştu.

soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı harun ceylan'a yaklaşık 4 saat ifade veren elieyioğlu, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

20 ocak günü yapılan operasyonda gözaltına alınan ve bazıları sonradan teslim olan zanlılardan 15 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarılan 11 kişiden telekomünikasyon iletişim başkanlığı (tib) eski başkanvekili osman nihat şen ile tib mensupları bülent kocagürbüz, ismail bakar ve ferhat saraç tutuklanmıştı.

mahkeme, 2 şüpheliyi sorgunun ardından, aralarında tübitak başkan yardımcısı hasan palaz'ın da dahil olduğu 5 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakmıştı. 

gebze'de bulunan tübitak çalışanı orhan ü. sağlık sorunlarından dolayı ifadesi sesli ve görüntülü bilişim sistemi (segbis) aracılığıyla alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;