Futbol

'Küçük Fikret' hayatını kaybetti

22 yılla Fenerbahçe tarihinin en uzun süre forma giyen futbolcusu olan Fikret Kırcan 95 yaşında hayatını kaybetti.

Konular: Spor, Fenerbahçe
Kırcan emekliliğinde Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe’de yöneticilik yaptı. [Fotoğraf: Fenerbahce.org]

14 yaşında fenerbahçe forması giymeye başlayan fikret kırcan, 36 yaşına kadar sarı lacivertli kulüpte top koşturdu. futbolu bıraktıktan sonra fenerbahçe’de teknik direktör ve yönetici olarak görev yapan fikret kırcan, altı lig ve 10 kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

36 yaşındaki kırcan 7 ekim 1956’da dinamo moskova’ya karşı inönü stadı’nda oynanan maçta sarı lacivertli formayı son kez sırtına geçirdi ve aktif futbolculuk yaşamına fenerbahçe kaptanı olarak veda etti.

fenerbahçe adına 139 gol atan kırcan, kulüp tarihinin en uzun süre forma giyen futbolcusu oldu.

sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre fenerbahçe dereağzı lefter küçükandonyadis tesisleri'ndeki kırcan için yapılacak tören saat 10.30'da başlayacak. törenin ardından fikret kırcan, şakirin camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;