Eğitim

Kursların çerçeve programı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershanelerin yerine gelecek olan özel öğretim kurslarının çerçeve programını da belirledi. Sınıflarda en fazla 16 öğrenci olabilecek; fizik, kimya ya da biyoloji kursu verenlerde laboratuvar bulunması zorunlu.

Konular: Türkiye
Özel öğretim kursu açmak isteyenler için başvurular bugünden itibaren başlıyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

çerçeve programdaki esaslara göre, özel öğretim kursu açmak isteyen ya da temel liselerde bu kursları uygulamak isteyenler, başvurularını bugünden itibaren yapabilecekler. 

kurslar en az 18, en fazla 36 hafta olabilecek

özel öğretim kursları çerçeve programı'na göre kurslar türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe (felsefe, sosyoloji, psikoloji, mantık) bilim gruplarından en fazla 3 bilim grubunda hazırlanmış programı onaya sunabilecek. her bir program için haftada en az 3 veya 8 saate kadar ders verilebilecek. kurslar öğretim yılı içinde en az 18, en fazla 36 hafta olmak üzere planlanacak.

laboratuvar şartı 

kursların ders programları hazırlanırken, kursiyerlerin bilime olan ilgileri, o alanda ilerlemeleri ve bilgilerini arttırmaları, diğer bilim dalları ile olan ilişkilerini kavramaları hedeflenecek. kurs tarafından programda herhangi bir değişiklik yapılmak istendiğinde tekrar onaylanmak üzere bakanlığa gönderilecek. kurslarda bilim derslikleri oluşturulacak. konuların işlenişinde gerekli araç gereçler ile deney malzemeleri açıkça belirtilecek. kurslarda bir sınıftaki öğrenci sayısı en fazla 16 olacak. özel öğretim kurslarında en az 20 metrekare kütüphane bulunması şartı da getirildi. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;