Suriye'de iç savaş

Kürt ittifakı çatladı

Barzani'ye yakın Kürt Ulusal Meclisi Cenevre-2 Konferansı'na Suriye muhalefeti ile birlikte katılma kararı aldı, muhalefetin istemediği PYD dışarıda kaldı.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Suriyeli Kürt gruplar Temmuz 2012'de Barzani'nin ev sahipliğinde Erbil'de bir araya gelmişti. [AA]

suriye'deki kürt grupların oluşturduğu mesut barzani'ye yakın kürt ulusal meclisi, cenevre-2 konferansı'na suriye muhalefeti ve devrimci güçler koalisyonu (smdk) ile birlikte katılacak. ancak muhalefetin istemediği pkk çizgisindeki demokratik birlik partisi (pyd) grubun dışında kaldı. 

al jazeera'ye konuşan kürt ulusal meclisi içindeki en büyük parti pdk'nın başkanı abdülhakim başar, muhalefetin pyd'nin katılımını kabul etmediğini söylemişti. pyd'nin tavrı da cenevre'ye smdk bünyesinde gitmemekten yanaydı. 

pkk'nın çatı örgütü kck da 22 ocak'ta başlayacak uluslararası konferansta, suriyeli kürtlerin ayrı bir güç olarak yer almasını istiyordu. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;