Çevre

Kurtarılan balinalar yeniden karaya vurdu

Yeni Zelanda'da Altın Körfez bölgesinde Cuma günü 416 balina karaya vurdu. Yoğun çabayla bir kısmı kurtarıldı ancak Cumartesi günü yeniden kıyaya 200 balina vurdu.

Konular: Çevre, Dünya

yeni zelanda'nın güney adası'nda, altın körfez bölgesinde cuma günü 418 pilot balina karaya vurdu. balinaların deniz yükselinceye kadar hayatta kalabilmesi için sahil koruma görevlileri ve 300'e yakın gönüllü, hayvanları serin tutmaya çalıştı. 

kurtarılan balinaların tekrar kıyıya vurmaması için, sular yükselene kadar gönüllüler köpekbalığı saldırısı tehlikesine rağmen zincir kurup bölgede nöbet tuttu.

yardımseverlerin çabalarıyla 100 kadar balina yeniden denize döndürüldü. 200 kadarı da yükselen suların yardımıyla sürülerine kavuştu. ancak cumartesi günü yeniden kıyaya 200 balina vurdu.

suya döndürmek için yoğun çaba harcadılar

yeni zelanda koruma departmanı (doc) altın körfez operasyon müdürü andrew lamason, körfezin ıssız farewell spit mevkisinde muhtemelen büyük beyaz köpekbalıklarının saldırısı nedeniyle bir grup pilot balinanın kıyıya vurduğunu bildirdi. balinaları suya döndürmek için görevliler ve gönüllülerin yoğun çaba harcadığını aktaran lamason, 100 civarında balinanın kurtarıldığını ancak geri kalanının telef olduğunu ifade etti.

dünyada balinaların karaya oturması vakaların en yaygın görüldüğü ülkelerden biri olan yeni zelanda'da 2009 yılında chatham adaları yakınında 100'den fazla pilot balina telef olmuştu. nelson'ın 150 kilometre batısındaki farewell spit bölgesinde şimdiye dek 9 defa balinalar toplu hâlde karaya vurdu.

kaynak: aa, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;