Irak Kürdistan Özerk Bölgesi

‘Kürtler bağımsızlığı hak ediyor’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "ılımlı ve mücadeleci" olarak tarif ettiği Iraklı Kürtlerin siyasal bağımsızlığı hak ettiğini söyledi. Netanyahu "Kürtlerin bağımsızlık özlemine destek olmalıyız" dedi.

Konular: Ortadoğu, İsrail
İsrail Başbakanı Kürtlerin siyasi bağımsızlığı hak ettiklerini söyledi.

netanyahu, tel aviv üniversitesi'nde öğrencilere yaptığı konuşmada bölgenin güvenliği açısından irak’ta bir kürt devletinin kurulması gerekliliğini vurguladı, “biz, kürtlerin bağımsızlık özlemine destek olmalıyız" dedi.

arap, sünni ve şii müslümanlar arasındaki çekişmenin irak’ta çöküşü başlattığını söyleyen netanyahu, “kürtler, siyasi kararlılıklarını, siyasi ılımlılıklarını kanıtlayan ve siyasal bağımsızlığı hak eden mücadele insanlarıdır" diye konuştu.

israil başbakanı ayrıca uluslararası kamuoyuna, irak şam islam devleti (işid) ile mücadelesinde ürdün'ü destekleme çağrısı da yaptı.

washington yönetimi ise yaşanan kriz karşısında irak’ın toprak bütünlüğünü savunuyor.

irak kürdistan bölgesel yönetimi başkanı mesud barzani geçen hafta bağımsızlık ilan edebileceklerinin sinyalini vermişti.

barzani cnn'de yayınlanan röportajında, "irak parçalanıyor. kürdistan halkının geleceğine karar verme zamanı geldi" demişti.

kaynak; afp, reuters ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;