Türkiye

'Kurt'un ölümünde olası kasıt var'

Uğur Kurt'un öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianameyi inceleyen mahkeme, sanık polise yönelik 'taksirle adam öldürme' suçlamasını yetersiz buldu, suçlamanın 'olası kasıtla adam öldürme' olması gerektiğini bildirdi.

Konular: Türkiye
Uğur Kurt, 22 Mayıs 2014'te Okmeydanı'nda protestocular ile polis ekipleri arasında yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybetmişti. [Fotoğraf: DHA - Arşiv]

asliye ceza mahkemesi, uğur kurt'u öldüren polis memuru hakkındaki 'taksirle adam öldürme' suçlamasını yetersiz buldu. mahkeme, uğur kurt'un öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianameyi görevsizlik kararıyla ağır ceza mahkemesi'ne gönderdi. mahkeme , savcılığın sanık polis memuru s.k.'nın "taksirle adam öldürme" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle değil, "olası kastla adam öldürme suçundan" 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiği görüşüne yer verdi.

cemevi avlusunda öldürülmüştü

22 mayıs tarihinde gezi olaylarında ölen berkin elvan’ı anmak için eylemler düzenlendi. polis eylemlere müdahalede bulundu. bu kapsamda okmeydanı’nda polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. akrep olarak adlandırılan polis aracına molotof isabet etti.

aracın içindeki polisler ateş açtı. bu ateş sırasında okmeydanı cemevi’nde bir cenazeye katılan uğur kurt öldü. yapılan incelemelerde uğur kurt’u vuran silahın polis memuru sezgin k. tarafından kullanıldığı tespit edildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;