Kültür-Sanat

Kütüphaneye düzenleme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı, kütüphane kullanıcılarının ve araştırmacılarının daha rahat ve sıcak bir ortamda çalışabilmeleri için kütüphane çalışma saatlerini yeniden düzenledi.

Konular: Kültür-Sanat
Atatürk Kitaplığı arşivindeki kitaplara artık 7 / 24 erişim sağlanabilecek. [AA]

istanbul büyükşehir belediyesi atatürk kitaplığı, kütüphane kullanıcılarının ve araştırmacılarının daha rahat ve sıcak bir ortamda çalışabilmeleri amacıyla yapılan düzenlemeyle "7 gün, 24 saat" hizmet verecek. belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern çağın gerekliliklerine uygun ve dünyayla rekabet edebilir bir eğitim, öğretim ve araştırma altyapısı için çalışmalarını sürdüren, geliştirdiği projelerle bilgiye 7 gün, 24 saat sınırsız erişim hizmeti sunan atatürk kitaplığı, 15 eylül'den itibaren 7 gün, 24 saat açık olacak. 

proje kapsamında oluşturulan sayısal arşivde 4,5 milyon görüntü bulunuyor. proje hizmete sunulduğu ilk altı aylık dönemde 2 bin 150 üye, 51 bin 140 toplam kullanıcı ve 103 bin 200 yayın indirme sayısına ulaştı. sayısallaştırma çalışmaları çerçevesinde ise atatürk kitaplığı koleksiyonunda bulunan basılı ve yazılı kültürel miras eserlerini web üzerinden hizmete sunuyor.

görüntü ve veriler internet sitesinde yayınlanıyor

atatürk kitaplığı, 2012'de istanbul kalkınma ajansı tarafından "ibb kütüphane ve müzeler müdürlüğü'nde bulunan osmanlı dönemi nadir eserlerin kataloglanması, dijital ortama aktarılması ve elektronik ortamda kullanıma sunulması"  adlı proje için desteğe hak kazandı.

proje sonunda, ibb atatürk kitaplığı'nda bulunan kültür mirasımızın basılı ve yazılı bilgi kaynaklarına zaman ve mekana bağlı kalmadan erişilmesi sağlandı. görüntü ve veriler "www.ibb.gov.tr" internet adresinden ve "http://ataturkkitapligi.ibb.gov.tr/"  linki üzerinden internet ortamında hizmete sunuldu.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;