Ortadoğu

Kuveyt'te dine hakarete idam

Parlamentoda kabul edilen yeni kanuna göre Allah, Kuran-ı Kerim, tüm peygamberler ve Hz. Muhammed'in eşine hakaret edenler ölüm cezası alabilecek.

Haberin Öne Çıkanları

40 oyla kabul edildi

Şii milletvekilleri karşı

'Dine aykırı'

Beş Şii milletvekili ve bir liberal milletvekili tasarıya karşı oy kullandı. [AFP]

kuveyt parlamentosu, dinle ilgili suçların cezasının ağırlaştırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

tasarı, bakanların da aralarında bulunduğu 40 milletvekilinin oyuyla kabul edildi. beş şii milletvekili ve bir liberal milletvekili ise tasarıya karşı oy kullandı.

kuveyt resmi haber ajansı kuna'ya göre, yeni yasayla, allah, kuran-ı kerim, tüm peygamberler ve hz. muhammed'in eşine hakaret eden ya da bunlarla alay edenler ve kendisini peygamber ilan edenler idamla cezalandırılabilecek.

suçlu bulunan kişinin gayrimüslim olması halinde ise ceza 10 yıl hapisten daha fazla olmayacak.

dinle ilgili söz konusu suçları işleyen kişi mahkemede tövbe ederse, idamdan kurtulabilecek, ancak beş yıl hapis cezası ve 36 bin dolar para cezasına çarptırılabilecek.

şii milletvekilleri karşı

yasaya karşı çıkan şii milletvekilleri yasanın hz. peygamberin kızı fatıma’yı ve ev ahalisine yönelik hakaretleri suç kapsamına almamasına itiraz ettiler.

ayrıca peygamberin eşlerine yönelik hakarete verilecek cezanın peygamberin şeriatından daha sert şekilde cezalandırılacak olmasının dine aykırı olduğunu belirttiler.

hükümet kanadında ise vakıflar bakanı cemal şihab cezanın sertleştirilmesi yasasını desteklediklerini belirtti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;