Göç

Lastik botlardan podyuma

Mali ve Gambiya’dan İtalya’ya gelen sığınmacılar, sosyal entegrasyon projesi kapsamında ülkenin en prestijli sektörü olan moda tasarımında rol aldı. Beş sığınmacı, defilede mankenlik yaptı.

[Fotoğraf: AFP]

floransa şehrindeki moda defilesinde boy gösteren 19-27 yaşları arasındaki afrikalı sığınmacılar, memleketlerinde yaptıkları çiftçilik ve inşaat işçiliğinden farklı olarak sahnede moda tasarımlarını sergiledi.

etik moda inisiyatifi adlı kuruluşun önayak olduğu çalışma, genç sığınmacıların göçmen statüsü kazanmadan önce italya ve avrupa kültürüne mümkün olduğunca ısınmasını hedefleyen projenin bir parçası.

[Fotoğraf: AFP]

inisiyatifin kurucusu simone cipriani, “italya devasa bir sığınmacı kriziyle boğuşurken, göçmenlerin aynı zamanda sosyal ve işgücü kaynağı olduklarını göstermeye çabalıyoruz” dedi. cipriani, sığınmacıların moda sektöründe çalışabilmeleri ve isterlerse ülkelerine dönüp iş kurabilmeleri için eğitim merkezleri de açtıklarını söyledi.

defilenin tasarımcısı, kendisi de nijerya kökenli bir abd vatandaşı olan wale oyejide. tasarımcı, sahneye çıkardığı 5 sığınmacıya takım elbise giydirdiğinde insanların onlara farklı bir gözle baktığını, artık kendilerine eşit gördüğünü söylüyor.

italya’ya sadece 2015 yılında 140 bin göçmen ayak bastı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;