Premier League

Leicester Ranieri'yi kovdu

Geçen sezon büyük bir başarıya imza atarak Leicester'ı Premier Lig'de şampiyon yapan Claudio Ranieri, takımın bu sezon kötü gitmesinden dolayı kovuldu.

Konular: Spor, Futbol
Ranier, daha önce İngiltere'de Chelsea'yi de çalıştırdı. [Reuters]

italyan teknik adam leicester'ı şampiyon yaptıktan henüz 9 ay sonra takımdan kovuldu. 

ligdeki son 5 maçından mağlubiyetle ayrılan mavi-beyazlı ekip, sezonun bitimine 13 hafta kala 21 puanla 17. sırada yer alıyor. 2017 yılında oynadığı lig maçlarının hiçbirinde gol atma başarısını gösteremeyen leicester city, 27 şubat pazartesi günü sahasında liverpool ile karşılaşacak.

ranieri'nin görevine şampiyonluk turu attıktan 9 ay sonra son veren leicester city, puan kayıplarını durduramaması halinde 1938 yılından bu yana şampiyon olduktan bir sonraki sezon küme düşen ilk takım olacak. 

takım, ligdeki son 5 maçını kaybetti. şampiyonlar ligi'nde de çarşamba günü sevilla'ya 2-1 kaybetti. 

kulüpten yapılan açıklamada, "yönetim kurulu, istemeyerek de olsa bir değişikliğe ihtiyaç duydu ve kulübün çıkarı için bu kararın gerekli olduğuna inanıyor. ranieri, şüphesiz leicester city'nin en başarılı teknik direktörü ancak sonuçlar kulübün premier lig'deki yerini tehlikeye attı." ifadeleri kullanıldı.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;