Libya

Libya'da göçmen teknesi battı

Libya açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 4 kişi öldü, 74 kişi kayboldu.

Konular: Ortadoğu, Afrika
İskenderiye deniz açıklarında 15 Filistinli öldü 72 Filistinli kurtarıldı. [Fotoğraf: AFP Arşiv]

libya deniz kuvvetleri komutanlığı sözcüsü deniz yarbay eyüp kasım, sahil güvenlik güçlerinin, önceki gün içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu bir teknenin battığı yönündeki ihbar üzerine kurtarma çalışması başlattığını belirtti.

çalışmalar sonucu 52 kişinin kurtarıldığını dile getiren kasım, biri kadın 4 kişinin cesedinin bulunduğunu, 74 kişinin ise kaybolduğunun anlaşıldığını ifade etti. 

kasım, trablus kentinin 60 kilometre doğusunda bulunan 4 cesedin mali, gana ve gambiyalı 3 erkek ile kamerun uyruklu bir kadına ait olduğunu kaydetti.

kaçak göçmenlerin nereden geldikleri ve nereye gitmek istedikleri konusunda bilgi vermeyen kasım, kurtarılan 52 kişiden 20'sinin mali, 14'ünün gambiya, 12'sinin senegal, 2'sinin gine-bissau, 2'sinin burkina faso, birinin kamerun ve birinin gana uyruklu olduklarını söyledi.

batan teknenin 2'si hamile kadın olmak üzere 130 kişi taşıdığını ifade eden kasım, libya kızılayı ile birleşmiş milletler mülteciler yüksek komiserliği'nin de katılımıyla kaybolan 74 kişiyi arama çalışmalarına devam edildiğini sözlerine ekledi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;