Afrika

Libya'da milisler göstericileri vurdu

Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana en şiddetli çatışmaya sahne olan Trablus'ta ölen göstericilerin sayısı 42'ye ulaştı.

libya’nın başkenti  trablus’ta misrata kartalları tugayı adlı milis güçlerinin kentten çıkmasını talep eden göstericilere ateş açıldı. çıkan olaylarda 42 kişi hayatını kaybetti.

el-kuds camisi'nden çıkan yaklaşık 3 bin kişilik gösterici grubu, şehrin gargur bölgesinde bulunan misrata kartalları tugayı adlı milis grubunun askeri üssüne doğru yürüyüşe geçti. üssün önüne gelen göstericilere misrata kartalları tugayı'na bağlı milisler ateş açtı. ilk saldırıda ölenler ve yaralananlar oldu.

bir süre sonra başka silahlı gruplar misrata kartalları tugayı'na silahlı saldırı düzenledi. silahlı çatışmalar gece saatlerine kadar devam etti. 

bir süre önce milisler tarafından kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan libya başbakanı ali zeydan, olaylarda 42 kişinin öldüğünü,220 kişinin yaralandığını açıkladı. 

libya genelkurmay başkan yardımcısı salim kinidi, göstericilerin milislerce öldürülmesini protesto ederek istifa etti..  

trablus'ta geçiş hükümetine bağlı güvenlik güçleriyle misrata kartalları tugayı adlı milis grubu arasında 8 kasım'da meydana gelen şiddetli çatışmaların ardından “milis güçlerinin başkentten çıkarılmasına” yönelik müzakereler başlamıştı.    

geçen haftalarda misrata kartalları tugayı komutanı nuri feryuan'ın ölümünün ardından meydana gelen çatışmalarda, son bir ayda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 32 kişi yaralanmıştı.

yeşil meydan'da toplu cenaze töreni

cuma namazı sonrası çıkan olaylarda yaşamını yitirenler için başkent trablus'un ünlü yeşil meydan'ında toplu cenaze töreni yapıldı. alanı dolduran binlerce kişi, cenaze namazından sonra olaysız bir şekilde dağıldı. libya kara kuvvetlerine bağlı 1. ve 2. orduya bağlı birlikler ile tripoli polisi, göstericiler ile mısrata kartalları tugayı karargahı arasında güvenlik önlemleri aldı.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;