Kürt sorunu

Lice'de 2 asker şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda iki asker şehit oldu, dört asker de yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un Kabazlı Mahallesindeki babaevinde yas var. [Fotoğraf:AA]

diyarbakır-bingöl karayolunun fis ovası arıklı köyü yol ayrımında kesildiği ihbarına giden askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklenmiş otomobil patlatıldı. olayda iki asker şehit olurken, dört asker de yaralandı. askerler diyarbakır'daki hastanelere götürülüp tedaviye alınırken, patlamanın olduğu bölgeye takviye birlikler gönderilip operasyon başlatıldı.

lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatılmasıyla ilgili olarak diyarbakır valiliği'nden açıklama yapıldı. açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü, can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak maksadıyla, 25.07.2015 günü saat 22.30 sıralarında lice ilçesi kayacık mahallesi yol ayrımında teröristler tarafından yakılan araca müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında, teröristlerce bomba yüklü araç patlatılarak saldırıda bulunulmuştur. menfur saldırı sonucunda 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz yaralanmıştır."

genelkurmay başkanlığı da bir açıklama yaparak, pkk'lıların dün saat 22.30 sıralarında diyarbakır- bingöl karayolunda bomba yüklü araç ile aynı noktada yere döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu bir astsubay ve bir uzman jandarma çavuşun şehit olduğunu, dört askerin de yaralanması üzerine bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldığını duyurdu. 

bölgede yapılan operasyonda saldırıyla ilgili oldukları şüphesiyle altı kişi gözaltına alındı. gözaltına alınanlardan ikisi dicle haber ajansı muhabiri. 

 

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;