Türkiye

Lice'de iki uzman çavuş kaçırıldı

Jandarma karakolu inşaatını protesto eden bir grubun Diyarbakır-Bingöl yolunu trafiğe kapatması üzerine mahsur kalan yolcu otobüsündeki iki uzman çavuş silahlı kişilerce kaçırıldı. Tunceli'de ise polis merkezine molotof kokteyli atıldı.

Konular: Türkiye
Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatan silahlı kişiler yolcu otobüsündeki iki uzman çavuşu kaçırdı. [AA]

lice ilçesinde abalı jandarma karakolu'ndaki inşaatı protesto eden bir grup cumartesi gecesi diyarbakır-bingöl karayolunu trafiğe kapattı. bu sırada mahsur kalan yolcu otobüsündeki iki uzman çavuş silahlı kişilerce kaçırıldı.

bingöl'den diyarbakır'a gelen otobüsü durduran silahlı kişiler, yaptıkları kimlik kontrolünde iki yolcunun asker olduğunu fark etti. bingöl'de görev yapan piyade uzman çavuşları yanlarına alan grup bölgeden uzaklaştı.

güvenlik güçleri, söz konusu bölgede kaçırılan uzman çavuşların bulunması için çalışma başlattı.

kışanak ve anlı da lice'ye gitti
yaşanan olaylarla ilgili olarak, diyarbakır büyükşehir belediyesi eş başkanları gültan kışanak ve fırat anlı, lice'ye gitti.
kışanak ve anlı, lice'ye hareketlerinden önce de diyarbakır valisi mustafa cahit kıraç'la görüştü. eşbaşkanlar, görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:
"bu görüşmede diyarbakır valisi sayın mustafa cahit kıraç, sorunun çözülmesi yönünde gayret göstereceklerini ifade etti. ve halkın kalekol inşaatının durdurulması yönündeki talebinin hükümet ve ilgili bakanlıkla görüşülmesi yönünde bir çaba göstereceklerini söyledi." 
gerginlik sürüyor

diyarbakır valiliği cumartesi akşamı yaptığı açıklamada yolu trafiğe kapatan 10-15 kişilik grubun pkk destekçisi olduğunu belirtti.

grup, anahtarlarını aldıkları dört tir'la yolu trafiğe kapatmış, anahtarları olmadığı için çekilemeyen tir'lar nedeniyle kapanan yolda yaklaşık 60 araç yolda kaldı.

anadolu ajansı'nın haberine göre tir'larla kapatılan yolu açmaya çalışan jandarma ekiplerine bir grup havai fişek, molotofkokteyli ve taşla saldırdı. güvenlik güçleri de gruba tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdi. olaylarda 9 jandarma erinin hafif bir şekilde yaralandığı bildirildi.

diyarbakır-bingöl karayolu hâlâ açılmış değil. 

bir asker hafif yaralı

konuyla ilgili genelkurmay başkanlığı da internet sitesinden bir açıklama yaptı. olaylarda bir askerin hafif şekilde yaralandığını duyurdu:

"diyarbakır lice'de dün saat 19.30'da sözde gençlik yapılanmasına mensup bir grup , lice/abalı jandarma karakol komutanlığının iki kilometre güneybatısı bölgesinde, trafiği durdurarak yolu kesti ve iki-üç araç ile yolu trafiğe kapattı. yol üzerinde 90-100 araçlık konvoy oluştu. yolu kapatan söz konusu gruba, abalı jandarma karakol komutanlığı yeni hizmet binası inşaat alanının güvenliğini sağlayan unsurlarca müdahale edildi, müdahalede bulunan unsurlara söz konusu grup tarafından taş, havai fişek, molotof kokteyli ve ses bombaları ile saldırıda bulunuldu.

çıkan olaylar sırasında silvan 4'üncü jandarma komando alay komutanlığında görevli jandarma uzman çavuş atılan ses bombasının isabet etmesi sonucu, sağ bacağı ile kulağından hayati tehlikesi olmayacak şekilde hafif yaralandı. 

saat 21.45 sıralarında, yolda oluşan konvoyda bulunan yolcu otobüsünden indirilen iki askeri personel, söz konusu grup tarafından kaçırıldı."

[[Al Jazeera]]

"üs bölgesine ateş açıldı"

genelkurmay ayrıca, cumartesi günü hakkari'nin ortaklar köyündeki üs bölgesine taciz ateşi açıldığını ve derhal karşılık verildiğini bildirdi:

"hakkari şemdinli ortaklar köyünün yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda yer alan kale tepe üs bölgesinde konuşlu olan 2'inci komando tugay komutanlığı unsurlarına, koç tepe bölgesinden ve irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldı. tsk unsurları tarafından açılan ateşe derhal karşılık verildi. bölgeye, dün saat 15.40'ta hakkari otluca'dan ah-1w (kobra) taarruz helikopteri ve saat 16.45'te insanlı keşif uçağı sevk edildi.

tunceli’de karakola molotof

tunceli'de ise, merkez moğultay mahallesi cumhuriyet caddesi'nde bulunan şehit nahit bulut polis merkezi'ne maskeli bir grup tarafından molotofkokteylli saldırı yapıldı.  

Tunceli’de, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine molotofkokteyli atıldı. [AA]

havaya ateş açan güvenlik güçleri, saldırının ardından ara sokaklara kaçan gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. güvenlik güçlerine molotofkokteyli, taş ve sopalarla saldıran gruptakiler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

sütlüce jandarma karakolunun yeni hizmet binasının yapımına tepki gösteren ve izinsiz gösteri yapan gruba, dün güvenlik güçleri müdahale etmiş, olaylarda 2 kişi yaralanmıştı.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;