Kürt sorunu

Lice'de mayınlı saldırı

Diyarbakır'a bağlı ilçe ile Bingöl'ü bağlayan yolda bir araca düzenlenen saldırıda beş asker yaralandı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Tavşan Tepe bölgesinde

Yaralılar tedavileri ediliyor

Adli inceleme sürüyor

Bölgede muhtemel saldırılara karşı, özellikle askerlerin geçiş güzergahında sık sık mayın taraması yapılıyor. [AA-Arşiv]

hükümetin kürt sorunu'nun çözümü için başlattığı yeni süreç devam ederken, diyarbakır'ın lice ilçesinde askeri araca mayınlı saldırı düzenlendi. saldırıda biri astsubay, dördü er olmak üzere beş asker hafif şekilde yaralandı.

saldırı, pazartesi akşamı saat 20.00 sıralarında lice'ye beş kilometre uzaklıktaki tavşan tepe bölgesinde gerçekleştirildi. 

mayının patlaması sonucu askerleri taşıyan zırhlı araç büyük oranda hasar gördü. hafif yaralanan askerler ise hani devlet hastanesi'nde tedavi altına alındı.  

bölgedeki al jazeera muhabiri kadir konuksever, olayın ardından bölgede arama operasyonlarının başlatıldığını aktardı.

diyarbakır valisi mustafa toprak da, patlamanın meydana geldiği yerde adli incelemenin sürdüğünü söyledi. 

hükümetin, imralı adası'nda hapis yatan pkk lideri abdullah öcalan'la kürt sorunu'nun çözümü amacıyla görüşmelere başladığı bir dönemde, özellikle türkiye'nin güneydoğusunda düzenlenebilecek saldırıların ve çıkabilecek çatışmaların yeni süreci tıkamasından endişe ediliyor.
 
lice'de 10 pkk'lı öldürülmüştü
 
resmi makamlar, 2012 yılının son günü yine lice'de düzenlenen bir operasyonda öldürülen 10 pkk'lının, yeni başlayan çözüm sürecini engellemek amacıyla eylem hazırlığında olduğunu açıklanmıştı. diyarbakır valisi toprak, olayı "ikinci silvan yaşanabilirdi" sözleriyle özetlemişti. 
 
benzerlik kurulan diyarbakır-silvan'daki olay ise 2009'da çözüm için başlatılan kürt açılımını bitiren saldırı olarak görülmüştü. pkk'nın silvan'da 14 temmuz 2011'de düzenlediği saldırıda 13 asker hayatını kaybetmişti.
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;