Bilim-Teknoloji

LinkedIn’den eğitim yatırımı

İş dünyasının sosyal ağı olarak bilinen LinkedIn, dünyaca ünlü eğitim sitesi Lynda.com’u 1.5 milyar dolara satın aldı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Lynda.com çalışmalarına LinkedIn bünyesinde devam edecek
Lynda.com çalışmalarına LinkedIn bünyesinde devam edecek [Fotoğraf: LinkedIn]

teknoloji sektöründe geçen yıl yoğun olarak yaşanan satın almalar 2015 yılında da devam ediyor. bu alandaki önemli bir alım da iş dünyasının sosyal ağı linkedin’den geldi. sosyal ağ, dünyaca ünlü eğitim portalı lynda.com’u 1.5 milyar dolar karşılığında satın aldı. 

linkedin’den yapılan açıklamaya göre satın alımın yüzde 52’si nakit, yüzde 48 ise hisse senedi olarak yapılacak. iki şirketin yaptığı ortak bilgilendirmeye göre lydna.com’un çalışanlarının büyük bir çoğunluğu linkedin’e geçecek. 

online eğitim konusunda çalışmaları bulunan lynda.com, 1995 yılında lynda weinman tarafından kurulmuştu. portalda özellikle html, photoshop, css ve benzeri konularda eğitim videoları ve benzeri içerikler yer alıyordu. satın almayla beraber lynda.com'un eğitim içeriklerinin linkedin'de paylaşılması ya da farklı bir iy modeli ile üyelere sunulması bekleniyor.    

kaynak: linkedin ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;