Türkiye

Lise kendi elektriğini üretiyor

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yenilenebilir enerji projesi hazırladı. Okulun çatısına kurulan güneş panelleri ve rüzgârgülü sayesinde okulun elektrik ihtiyacının yarısı karşılanıyor. Panellerin bakımını öğrenciler yapıyor.

Konular: Türkiye, Enerji
Muş Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Erliğ [Fotoğraf: AA]

muş meslekî ve teknik anadolu lisesi, doğu anadolu kalkınma ajansının (daka) desteklediği projeyle enerji ihtiyacının yarısını kendisi karşılıyor. ‘yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması programı’ kapsamında proje hazırlayan okul, daka'dan 200 bin lira bütçe aldı.

okul müdürü ekrem erliğ, projenin kabul edilmesiyle okulun çatısına 260 güneş paneli ve rüzgârgülü yerleştirerek enerji üretimine başladıklarını söyledi.

Panellerin ve tesisatın bakımını öğrenciler yapıyor. [Fotoğraf: AA]

yüzde 50’yi karşılıyor

kurdukları sistemle 60 kilovat elektrik ürettiklerini ve ihtiyaçlarının yarısını karşıladıklarını anlatan erliğ, " okulun çatısındaki rüzgârgülü ise öğretmenler odasının tüm gün aydınlatmasını sağlıyor. güneş panellerinin bakımını okulumuzun elektrik bölümü öğrencileri yapıyor" diye konuştu.

erliğ, projeyle elektrik faturalarının 10 bin liradan 5 bin liraya düştüğüne söyledi ve sistemin 6 yıl içinde kendi masrafını çıkaracağını belirtti.

Çatıdaki 260 güneş panelinin bakımını öğrenciler yapıyor. [Fotoğraf: AA]

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;