İsrail

Lübnan'dan İsrail'e roket

Lübnan’ın güneyinden İsrail’e pazartesi günü üçüncü roket saldırısı geldi. İlki cuma günü atılan roketlere, İsrail ordusu topçu atışlarıyla karşılık verdi.

İsrail polisi üç saldırıda da can veya mal kaybı yaşanmadığını söyledi. [Fotoğraf: AA]

israil polis sözcüsü, üç saldırıda da can veya mal kaybı yaşanmadığını söyledi. saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

lübnan resmi haber ajansı, gece yarısından sonra israil’in kuzeyine iki roket atıldığını söyledi. israil ordusu da birden fazla roket atıldığını, bunlardan birinin celile’nin batısında boş bir alana düştüğünü ve ordunun hemen topçu ateşiyle karşılık verdiğini söyledi.

reuters’a konuşan bir görgü tanığı ise sınırın lübnan tarafında israil’in atışlarıyla beş patlama duyduğunu aktardı.

israil'in top mermileri sınırın lübnan tarafında zebkin, heniye ve kalile köylerini vurdu. israil aynı zamanda lübnan sınırındaki kuvvetlerini artırdı.

lübnan polisi cuma günkü roket atışlarıyla ilgili lübnanlı bir şüpheliyi gözaltına aldı ancak kimliğini açıklamadı.

hamas örgütü ise cumartesi günü yaptığı açıklamada, lübnan’dan yapılan saldırılarla ilgileri olmadığını söyledi.

lübnan’ın güneyi, 2006’da israil’le savaşan şii hareketi hizbullah’ın kalesi olarak biliniyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;