Eğitim

LYS tercih sonuçları açıklandı

ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Konular: Eğitim, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

ölçme seçme ve yerleştirme merkezi (ösym),  yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 mart 2014'te yapılan yükseköğretime geçiş sınavı (ygs) ve 14-15-21-22 haziran 2014 tarihlerinde yapılan lisans yerleştirme sınavları (lys) sonuçlarına göre,  2014-ösys yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

adaylar sonuçlara internet sitesi üzerinden tc kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabiliyor. 

ösym yerleştirme sonuç belgelerinin basılmayacağını ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğini bildirdi.

2014-ösys merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-5 eylül 2014 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak.

kayıt işlemleri için adaylar, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmak zorunda.

ösym'den yapılan açıklamada 1 milyon 903 bin 242 adaydan, 1 milyon 239 bin 761 adayın tercih hakkını kullandığı söylendi. yerleştirme sonuçlarına göre devlet üniversitelerine 611 bin 779, vakıf üniversitelerine 113 bin 43 aday yerleşti.

kaynak: aa, dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;