Çalışma hayatı

Maaş alamayan işçiler vince çıktı

Düzce'de toplu konut inşaatında çalışan iki işçi maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle vince çıkıp TOKİ'yi protesto etti.

Kamil Uzun ve Abdullah Kuş, şantiyede bulunan vincin tepesine çıktı. [Fotoğraf: DHA]

toki tarafından camikebir mahallesi'nde yaptırılan 198 konutluk projenin inşaatında çalışan yaklaşık 50 işçi maaşlarını alamadıklarını söylüyor. doğan haber ajansı'na göre, iki işçi bu durumu protesto etmek amacıyla saat 16.00 sıralarında kule vince çıktı. kule vincin üzerinde eylem yapan işçiler iki aydır maaşlarını alamadıklarını söyledi. polis ve itfaiye ekipleri vincin bulunduğu bölüme gelirken,  işçiler itfaiyenin yanaşması durumunda kendilerini aşağıya atacaklarını söylediler. işçiler maaşlarının ödenmemesi durumunda da aşağı atlayacaklarını belirtirken, polisler işçileri ikna etmeye çalıştı. 

5 saat sonra indiler

inşaatta kalfa olarak çalışan cemal yeniköy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 aralık'ta hak edişlerinin ana firma tarafından taşerona yatırıldığını söylerken "toplam 460 bin lira hak edişimiz var. bu miktar taşerona yatırıldı. ancak taşeron bizim ücretlerimizi yatırmadı. vince çıkan arkadaşlarımızdan birisi, 200 lira borcunu ödeyemediği için 9 bin 500 liralık haciz geldi. 15 ocak'a kadar bu parayı ödemezse hapse girecek. bize başka yol bırakmadılar" ifadesini kullandı.

yaklaşık 5 saatlik bekleyişin ardından, işçilerden kamil uzun, donma tehlikesi yaşadığı için itfaiye ekiplerinin yardımıyla indirildi. daha sonra düzce itfaiye müdürü mehmet caner polat'ın ikna çabaları sonucu diğer işçi abdullah kuş da polat tarafından itfaiye merdiveni ile indirildi.

işçiler, sağlık kontrollerinin yapılması için düzce atatürk devlet hastanesi'ne götürüldü. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;