Suriye'de iç savaş

Madaya’ya ikinci yardım

Suriye'de uzun bir aradan sonra Pazartesi günü gıda yardımı yapılabilen, Esed rejimi ve Hizbullah'ın kuşatmasının altındaki Madaya bölgesine ikinci yardım konvoyu yola çıktı. 44 TIR tıbbi malzeme ve gıda taşıyor. 21 TIR da muhaliflerin kuşatması altındaki bölgeye gönderiliyor.

[Fotoğraf: AFP]

beşar esed rejimi ve hizbullah’ın 7 aydır kuşatma altında tuttuğu madaya bölgesine ikinci yardım konvoyu yola çıktı. gıda ve tıbbi malzeme yardımlarını taşıyan 44 tir şam'dan 40 kilometre uzaklıkta lübnan sınırına yakın madaya yönüne doğru yola çıktı. uluslararası kızılhaç komitesi sözcüsü, 44 tir'ın yaklaşık 40 bin kişinin kuşatma altında olduğu madaya’ya, 21 tir'ın   ise 20 bin kişinin muhaliflerin kuşatması altında olduğu idlib’in şii'lerin yaşadığı fua ve kefreyya bölgelerine gittiğini açıkladı.

ekim ayından bu yana yardımların girmediği kuşatma altındaki 3 bölgeye pazartesi günü ilk yardımlar girmişti.

kızılhaç, taraflara suriye’deki kuşatmaları sona erdirmeleri çağrısında bulundu.

uluslararası yardım kuruluşu sınır tanımayan doktorlar, suriye’nin madaya bölgesinde 1 aralık’tan bu yana 23 kişinin açlıkltan öldüğünü duyurmuştu.

kuşatılan bölgede bazı siviller, gıda malzemeleri tükendiği için ağaç yaprakları, ot ve sokak hayvanlarını yediklerini söylemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;