Çözüm süreci

Mahçupyan: Gerçeklerden kopuk AKP olmaz

Başbakanlık Başdanışmanı Mahçupyan yolsuzluk iddialarıyla ilgili, AK Parti'nin hem içinde hem tabanında rahatsızlık olduğunu söyledi, "AK Parti açısından suistimallerin bitmesinde fayda var" dedi.

Mahçupyan'a göre, Abdullah Öcalan’a bir şey verilmesine gerek yok, o zaten alıyor. [Fotoğraf: İlker Taş / Al Jazeera Türk-Arşiv]

​ntv'ye konuşan başbakan ahmet davutoğlu'nun başdanışmanı etyen mahçupyan, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili soruları da yanıtladı. "islami kesimin yarısı yolsuzluklardan rahatsız" sözü ve chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun kendisine teşekkür etmesiyle ilgili, "ben bunu başdanışman olmadan önce de söyledim. danışman olunca gerçeklik değişmiyor. sırf danışman oldum diye bazı gerçekleri söylemeyeceğim sanılıyorsa öyle bir şey yok" diyen mahçupyan şöyle devam etti:

"gerçeklerden kopuk bir ak parti'nin olacağını sanmıyorum önümüzdeki dönemde. ahmet davutoğlu da öyle birisi değil. ahmet davutoğlu somutu alıp kendi zihnindeki normatif dünyayla birleştirme yeteneği olan birisi. ak parti'de de hem taban hem de milletvekillerinin büyük kısmı bu durumdan memnun değil. buraya bir kavga ortamından gelindi. milli gelirin büyümesi, taşranın merkeze gelmesi, yeni orta sınıfın olması; kontrol edilmesi çok da mümkün olmayan bir ortam yarattı. kavga ortamında ak parti’nin hazmedilememesi meselesi de vardı ve o da kendi gardını aldı. kendine yakın hisettiklerini kaybetmemek istedi ve suistimaller oldu. ak parti açısından da suistimallerin bitmesinde fayda var."

"öcalan rehber ve lider"

mahçupyan çözüm sürecinde gelinen noktayı da değerlendirdi. mahçupyan'a göre, pkk'nın cezaevindeki lideri abdullah öcalan, hakkındaki algının kısa sürede değiştiği nadir insanlardan biri. başdanışman "10 sene önce neler deniyordu, şimdi neler deniyor. abdullah öcalan’ın kendisi hakkında kaygısı olduğunu düşünmüyorum. ideolojik olarak gerçekten bir rehber ve lider. öcalan’ın çok geniş bir prestij alanı var. bunu tabii ki kendisi de yarattı. onun çok fazla kaybedeceği bir şey olmayabilir" dedi.

mahçupyan, öcalan'ın dünya çapında bir problemin taşıyıcısı, lideri olduğunu ve bu sorunu çözerse tarihe geçeceğini söyledi.

öcalan'ın cezaevi koşullarıyla ilgili tartışmalar üzerine de, "abdullah öcalan’a bir şey verilmesine gerek yok, o alıyor zaten. kendisini karizmatik hale getiriyor" dedi.

kaynak: ntv

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;