Gülen örgütü soruşturmaları

Mahkeme: Akyürek ve Altıparmak da Bylock kullandı

Usulsüz dinleme iddiasıyla 185 kişinin yargılandığı davada aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Akyürek ve Altıparmak'ın da bulunduğu sanıkların ByLock kullandığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek [Fotoğraf: AA]

siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 45'i tutuklu 185 kişinin yargılandığı dava kapsamında, aralarında eski emniyet genel müdürlüğü istihbarat daire başkanları ramazan akyürek ve ömer altıparmak'ın da bulunduğu çok sayıda sanığın gülen örgütünün şifreli haberleşme programı bylock'u kullandığı belirlendi.

ankara 4. ağır ceza mahkemesinde 45'i tutuklu 185 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. duruşmaya altıparmak'ın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. bazı sanıklarla ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden telekonferans sistemi üzerinden bağlantı kuruldu.

mahkeme başkanı selfet giray, yapılan incelemede örgütün haberleşme programı bylock'u kullandığı belirlenen sanıkların isimlerini okudu. isimler arasında akyürek ve altıparmak da bulunuyor. duruşmaya katılan bazı sanıklar, iddianame ve eklerini inceleyemediklerini belirterek ifade vermedi.

daha sonra duruşmaya ara verildi. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;