Balkanlar

Makedon polisinden göçmenlere müdahale

Göçmen akımı nedeniyle olağanüstü hâl ilan eden Makedonya polisi, Yunanistan sınırında göçmenlere biber gazıyla müdahale etti.

Göçmenlerin geçmek için kullandığı demiryolu da dikenli tellerle kapatıldı. [Fotoğraf: Reuters]

göçmen akınına karşı sınır bölgelerinde olağanüstü hâl ilan eden makedonya'da güvenlik güçleri göçmenlere müdahale etti. polis, yunanistan sınırında geyveli'ye geçmeye çalışan göçmenleri biber gazıyla dağıttı.

göçmenlerin geçmek için kullandığı demiryolu da dikenli tellerle kapatıldı.

avrupa birliği (ab) içişleri bakanları ekim ayında "acil" toplantı kararı aldı.

yunanistan'a gelen sığınmacılar batı'daki avrupa ülkelerine ulaşmak için geçiş yolu olarak makedonya’yı kullanıyor. üsküp hükümeti, ab’den göçmen sayısının artması nedeniyle yardım talep etmişti.

avrupa birliği'ne (ab) sınır kontrol ajansı'ndan (frontex) yapılan yazılı açıklamada, temmuz ayında, ab sınırlarına giriş yapan göçmen sayısının 107 bin 500'e ulaşarak, ilk kez bir ayda 100 bin rakamının aşıldığı açıklanmıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;