Makedonya

Makedonya'da protesto: 55 yaralı

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, bir gencin polis tarafından öldürülmesinin hükümet tarafından gizlendiği iddiası üzerine hükümeti protesto eden gruba polis müdahale etti. Olaylarda 55 kişi yaralandı, 20'nin üzerinde kişi de gözaltına alındı.

Konular: Balkanlar
Hükümet karşıtı slogan atan grup, uzun süre Başbakanlık binasına yumurta ve taş atmıştı. [Fotoğraf: AA]
muhalefetteki makedonya sosyal demokratlar birliği başkanı zoran zaev, düzenlediği basın toplantısında 2011 yılında emniyet görevlisi tarafından öldürülen martin neşkovski adlı gencin ölümüyle ilgili bazı telefon kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. bunun üzerine yaklaşık 2 bin kişilik bir grup akşam saatlerinde başbakanlık binası önünde protesto gösterisi düzenledi. hükümet karşıtı slogan atan grup, uzun süre başbakanlık binasına yumurta ve taş attı.

protesto esnasında başbakanlığın camlarını kıran gruba polis müdahale etti. çıkan arbedede bazı polis ve protestocular yaralanırken, çok sayıda protestocu da gözaltına alındı. polisin müdahalesinin ardından protestocuların büyük çoğunluğu dağıtıldı.

yeni telefon kayıtları

muhalefet lideri zaev basın toplantısında, neşkovski'nin ölümünün ardından başbakan nikola gruevski, içişleri bakanı gordana yankulovska ve içişleri bakanlığı sözcüsü ivo koteski ve gruevski'nin özel kalem müdürü martin protugyer arasında geçtiği iddia edilen telefon kayıtlarını kamuoyuyla paylaşmıştı.

martin neşkovski isimli genç, 5 haziran 2011'de yapılan genel seçimlerin ardından düzenlenen kutlamalarda sırasında, içişleri bakanlığı'na bağlı özel bir birliğin mensubu igor spasov tarafından öldürülmüştü. spasov 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. spasov'un cinayet gecesi görevli olmadığını savunan içişleri bakanlığı olayın üstünü örtmekle suçlanmış, o dönemde ülke çapında protestolar düzenlenmişti.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;