Makedonya

Makedonyalı polisler Türkçe öğreniyor

Makedonya İçişleri Bakanlığı'nın talebiyle 61 polis Üsküp'te Türkçe öğrenmeye başladı. Makedonya'nın farklı şehirlerinden de Türkçe öğrenmek için talep var.

Konular: Balkanlar, Makedonya
Polislerin Türkçe öğrenmeye başlamaları dolayısıyla Makedonya İçişleri Bakanlığı binasında tören düzenlendi. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

üsküp yunus emre türk kültür merkezi'nde 61 emniyet mensubuna yönelik türkçe kursları başladı. talep makedonya içişleri bakanlığı'ndan geldi.

türkçe kurslarının başlaması dolayısıyla içişleri bakanlığı'nda tören düzenlendi. törene katılan makedonya içişleri bakan yardımcısı sali ramadani emniyet mensuplarının türkçe'ye olan ilgilerinin kendisini şaşırttığını ifade ederek, sadece üsküp'ten değil, diğer şehirlerden de türkçe kurslarına katılım için talep geldiğini, önümüzdeki dönemde nasıl bir strateji izleneceği konusunda çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

türkiye'nin üsküp büyükelçiliği müsteşarı anıl özge ertay da, türkiye'nin makedonya'ya nato ve ab üyelikleri sürecinde güçlü ve samimi bir destek verdiğini belirterek, bu desteğin devamı olarak emniyet mensuplarının türkçe öğrenmelerine katkı sağlayabilecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

yeni kayıtlar olacak

bu arada, 61 polisten oluşan ilk grubun türkçe kursları başlarken, yoğun ilgiden dolayı kursların devam edeceği ve ikinci grup için kayıtların eylül ayında olacağı bildirildi.

kursa başlayan emniyet mensuplarına haftada iki gün iki ayrı grupta ders verilecek.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;