Makedonya

Makedonya'ya milyonlarca euroluk destek

AB, altı yıl içerisinde Makedonya'ya 600 milyon euronun üzerinde maddi destekte bulunacak. Bu yardım sosyal, hukuki ve ekonomik reformlar için kullanılacak.

AB, 2007-2013 yılları arasından İPA fonları kapsamında Makedonya'ya 614 milyon euro ayırmıştı. [Alma Brnicanin-Al Jazeera]

ab, katılım öncesi mali yardım (ipa) fonları kapsamında, 2014-2020 yılları arasında makedonya için 664.2 milyon euro ayırdı.

makedonya'nın ab'den sorumlu başbakan yardımcısı fatmir besimi, ab'nin makedonya delegasyon şefi büyükelçi aivo orav ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ipa fonlarının nasıl kullanılacağına dair stratejilerini açıkladı.

besimi, gelecek altı yıl içerisinde makedonya'nın ipa fonları kapsamında alacağı maddi yardımın kullanılacağı öncelikli sektörler hakkında da bilgi verdi.

strateji programına göre, ayrılan 664.2 milyon euroluk yardım, demokrasi, hukukun üstünlüğü, kamu, sivil toplum örgütlerine destek, yargı, çevre ve iklim değişikliği, ulaşım, rekabet, yenilik, eğitim, istihdam, sosyal politikalar, tarım ve kırsal kalkınma alanlarındaki reform ve projeler için kullanılacak.

ipa fonları kapsamında alacakları desteğin kişi başı 320 euroya denk geldiğini vurgulayan besimi, ortak hedeflere ulaşılması konusunda ab desteğinin arttığına dikkati çekti.

ab'nin makedonya delegasyon şefi orav da 2007-2013 yılları arasından ipa fonları kapsamında makedonya'ya 614 milyon euro ayrıldığını hatırlattı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;