Kültür-Sanat

Malatya'da sinema zamanı

Malatya'nın kültür sanat yaşamına renk getiren 5. Malatya Uluslararası Film Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl festivalde dokuz film yarışacak.

Konular: Kültür-Sanat
Festivalde yarışacak filmler arasında yer alan 'İçimdeki İnsan'ın yönetmenliğini Aydın Sayman üstleniyor.

bu yıl beşincisi düzenlenen malatya uluslararası film festivali 21-27 kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. malatya valiliği'nin koordinasyonuyla, malatya büyükşehir belediyesi’nin ana sponsorluğunda yapılan festivalde ulusal uzun metraj, uluslararası uzun metraj, ulusal kısa film ve belgesel dallarında yarışma düzenleniyor.

türk sinemasının 100. yılı olması sebebiyle, bu yıl daha kapsamlı ve geniş katılımlı bir festival planlanırken, en çok merak edilen ulusal uzun metraj dalında yarışan filmlerin de listesi açıklandı. bu kategori için başvuran 23 filmden yalnızca dokuzu yarışmaya hak kazandı. toplamda 125 filmin malatya izleyicisiyle buluşacağı 5. malatya uluslararası film festivali ulusal uzun metraj kategorisinde yarışacak filmler şunlar:

balık / yönetmen: derviş zaim
kırlançgıçlar susamışsa / yönetmen: muhammet çakıral
annemin şarkısı / yönetmen: erol mintaş
içimdeki insan / yönetmen: aydın sayman
beni sen anlat /  yönetmen: mahur özmen
gittiler: “sair ve meçhul” / yönetmen: kenan korkmaz
netekim karakolu / yönetmen: yasin korkmaz
toz ruhu / yönetmen: nesimi yetik
karınca kapanı / yönetmen: nuri fırat tanış

5. malatya uluslararası film festivali’nin ulusal uzun film yarışması’nın jüri başkanlığını yönetmen erden kıral üstlenirken, sinema yazarı kerem akça, gazeteci-yazar yıldız ramazanoğlu ve yönetmen ismail güneş de jüri üyesi olarak görev alıyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;