Dünya

Malezya uçağından yeni sinyaller

239 yolcusuyla 8 Mart günü Hint Okyanusu’nda kaybolan Malezya uçağının enkazına ulaşma umutları artıyor. Avustralya’lı arama ekibi okyanusun dibinden uçağın kara kutusuna ait olabilecek iki sinyal daha geldiğini açıkladı.

Konular: Dünya
Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan Malezya uçağı içindeki 249 kişi ile 8 Mart’ta kaybolmuştu. [AP]

cumartesi günü hint okyanusu’nda arama yapan çin gemilerine ulaşan sinyallerin ardından bölgeye yönlendirilen avustralyalı arama ekipleri malezya uçağına ait olması muhtemel iki sinyal daha aldı.

arama çalışmalarını yöneten eski avustralya savuma bakanı angus houston, 8 nisan salı günü öğleden sonra okyanusun dibinden ilk sinyali aldıklarını, beş dakika sonra da ikinci sinyalin geldiğini söyledi. 

houston, “doğru bölgede arama yaptığımıza inanıyorum. mh370 sefer sayılı uçağın enkazının tam olarak nerede bulunduğunu tespit edebilmemiz için görsel bazı verilere de ihtiyacımız var” dedi.

kara kutunun şarjı bitiyor

uçakların kara kutuları pilotların bulunduğu kokpitteki bilgileri kaydediyor. konuşmaları da kayıt altına alıyor.

kara kutuların bulunması halinde kuala lumpur’dan pekin’e sefer yaparken kaybolan uçağın neden düştüğü de açıklık kazanabilir.

ancak kara kutuların pilleri 30 gün dayanıyor. bu süre dün itibariyle doldu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;