Ukrayna

Malezya uçağıyla ilgili rapor çıktı

Ukrayna'da 2014 yılında Malezya uçağını düşüren füzenin, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeden fırlatıldığı rapor edildi.

Konular: Ukrayna

uçakta 17 yaşındaki kızını kaybeden hans de borst, hollanda güvenlik araştırma kurulunun bu sabah kurbanların yakınlarına, yürütülen soruşturma hakkında bilgi verdiğini söyledi.

borst, kurulun, füzenin atıldığı mobil fırlatma rampasının, o dönemde rusya'dan ukrayna'nın doğusuna getirildiğine dair kanıt elde ettiğini belirtti.

iletişim ve radar verilerinin, fırlatma rampasının, uçağın düşürülmesinin ardından rusya'ya geri götürüldüğünü gösterdiği de kaydedildi.

kurul, daha önce boeing 777 tipi uçağın, rusya yapımı 9m38 buk füzesiyle düşürüldüğünü duyurmuştu. füzenin, uçağın kokpitine yarım metreden daha yakın bir mesafede infilak ettiği ve içerideki üç mürettebatın ölümüne neden olduğu belirtilmişti.

amsterdam-kuala lumpur seferini yapan malezya havayolları'na ait yolcu uçağının, 17 temmuz 2014'te ukrayna'da düşürülmesi sonucu 298 kişi hayatını kaybetmişti.

batı ülkeleri ve ukrayna, uçağın rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürüldüğüne inanırken, rusya, füzenin ukrayna kontrolündeki bölgeden ateşlendiğini savunuyordu.

rusya: hayal kırıklığı

zaharova, dışişleri bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, hollanda kurulunca yürütülen soruşturmanın önyargılı ve siyasi motif taşıdığını savunarak, rusya'nın konuya ilişkin sunduğu belgelerin gözardı edildiğini ifade etti.

soruşturmanın seyrinin kendileri için hayal kırıklığı oluşturduğunu belirten zaharova, ukrayna'yı ise delil uydurmak ve davayı kendi yararına kullanmakla suçladı.

hollanda güvenlik araştırma kurulunun, kurbanların yakınlarına, yürütülen soruşturma hakkında bilgi verdiği açıklanmıştı. kurulun, füzenin atıldığı mobil fırlatma rampasının, o dönemde rusya'dan ukrayna'nın doğusuna getirildiğine dair kanıt elde ettiği belirtilmişti. iletişim ve radar verilerinin, fırlatma rampasının, uçağın düşürülmesinin ardından rusya'ya geri götürüldüğünü gösterdiği de kaydedilmişti.

batı ülkeleri ve ukrayna, uçağın rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürüldüğüne inanırken, rusya, füzenin ukrayna kontrolündeki bölgeden ateşlendiğini savunuyor.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;