Avrupa

Malta'da uçak kazası: 5 ölü

Malta'da içinde 5 kişi bulunan bir uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Uçakta bulunanlardan kurtulan olmadı. Uçağın içindekilerin AB yetkilileri olduğu iddia edildi, bu iddia AB tarafından yalanlandı.

Konular: Avrupa

malta'daki luqa uluslararası havaalanı'ndan libya’nın misrata kentine gitmek için havaalanan iki pervaneli metroliner tipi uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle havaalanı yakınındaki alana düştü. uçaktaki 5 kişiden kurtulan olmadı.

içinde ab yetkilileri yoktu

malta today gazetesi, düşen uçağın içinde ab'ye bağlı yetkililerin olduğunu yazmıştı. ab dış ilişkiler ve güvenlik politikası yüksek temsilcisi federica mogherini, malta'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ab yetkilileri olmadığını bildirdi.

mogherini, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "malta'da kaza yapan uçakta ab yetkilileri yoktu. uçuşun, ab faaliyetleriye hiçbir ilgisi bulunmuyordu." dedi.

uçağın düşme anı, laurent azzopardi isimli bir facebook kullanıcısı tarafından işe gidiş yolunda böyle kaydedildi.

kaynak: afp, reuters, al jazeera

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;