Türkiye

Manavgat'ta şiddetli yağış

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde şiddetli yağış sonrası çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. İlçede elektrik kesintileri meydana geldi. Yağıştan etkilenen vatandaşların tahliyesine devam ediliyor.

Konular: Türkiye

manavgat ilçesinde metrekareye düşen 335 kilogram yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar yolda kaldı. yağış nedeniyle enerji nakil hatlarının zarar gördüğü, geceden bu yana ilçeye elektrik verilemediği bildirildi.

gece 03.00'ten itibaren devam eden yağış miktarının metrekareye 280 kilogramdan 335 kilograma ulaştığı belirtildi. antalya vali yardımcısı hüseyin ece, bunun şu ana kadar kaydedilmemiş bir rakam olduğunu söyledi.

vali yardımcısı ece, "merkezdeki bazı yerlerde suyun 50 santimetreye kadar çıktığı söyleniyor. bölgede, belediye, afad, dsi ve yerel ekipler olmak üzere tüm imkanlar seferber edildi, çalışmalar sürüyor. manavgat'ta şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok" dedi.

kent merkezi ve ilçelerden takviye

antalya büyükşehir belediyesi itfaiye daire başkanı ahmet kısa, kent merkezi ile çevre ilçelerden manavgat'a takviye yaptıklarını söyledi.

bazı vatandaşların evlerinde mahsur kaldığını belirten kısa, "ekiplerimiz su boşaltma işlemi yapamıyor ama vatandaşların tahliyesine yardım ediyor. büyükşehir belediyesinin makine parkından kepçe ve greyderleri de bölgeye sevk ettik. yağışlar devam ettiği için ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;