Futbol

Maradona: Messi milli takımda kalmak zorunda

Copa America'yı kaybettikleri maçın ardından milli takımı bıraktığını açıklayan Messi'ye futbol efsanesi Maradona'dan mesaj geldi.

Konular: Spor, Arjantin
Messi Arjantin'de istediği başarıları elde edemiyor [Getty]

copa america'yı şili kazandı. maç sonunda messi her zamankinden daha üzgün objektiflere yansıdı. soyunma odasında da arkadaşlarının 'tanıyamadığı' messi, daha sonra milli takımı bıraktığını açıkladı.

messi'nin bu kararı büyük yankı uyandırırken maradona'dan messi'ye mesaj geldi. la nacion'a konuşan maradona "messi milli takımda kalmak zorunda. o, dünya şampiyonu olmak için formda bir şekilde rusya'ya gidecektir" dedi.

arjantin futbolunun son dönemde iyi bir ivme yakalamadığını da belirten maradona federasyonu da eleştirdi.

messi'nin arjantin için çok önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayan maradona, "takımı ileriye taşıyacak arkadaşlarına daha çok güvenmeli ve takımdan ayrılması gerektiğini söyleyenlere kulaklarını tıkamalı. onun milli takımı bırakmasını isteyenler, arjantin futbolunun nasıl bir felaket içine girdiğini göremeyenler." ifadelerini kullandı.

son dönemde yolsuzluk soruşturması geçiren arjantin futbol federasyonu yönetimine fifa tarafından geçici olarak el konulmasını ve messi'nin copa america final maçı öncesi havalimanında uçağın kalkış saatini uzun süre beklemesi nedeniyle federasyona yaptığı eleştirileri hatırlatan maradona, "arjantin futbolunun başına gelenlere çok üzülüyorum ve kızıyorum. dibe vurduk." şeklinde görüş belirtti.

arjantin formasını 113 kez giyen ve 55 golle milli takım tarihinin en skoreri olan messi, 13 yaşında altyapısına girdiğinden bu yana oynadığı barcelona kulübü ile 4 uefa şampiyonlar ligi, 8 la liga, 3 uefa süper kupası, 3 fifa kulüpler dünya kupası, 4 ispanya kral kupası ve 6 ispanya süper kupası şampiyonluğu kazanmasına rağmen arjantin a milli takımı ile çıktığı 4 finalden de eli boş döndü.

kaynak: espn

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;