Diğer Sporlar

Maratoncu çiftçinin gözü Almanya'da

Son beş yılda 58 madalya kazanan Uşaklı çiftçi Akın Yeniceli, 11'inci Uluslararası Almanya Baerenfels Trail Maratonu'na hazırlanıyor.

Konular: Spor
Akın Yeniceli, Uşak Belediye Spor adına mücadele ediyor. [AA]

uşak'ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen akın yeniceli, almanya'nın köln kentinde düzenlenecek yarışta türkiye'yi temsil edecek.

uşak belediye spor kulübü sporcusu yeniceli, 12 temmuz'da yapılacak olan maraton öncesi uşak ata park'ta koşu yaparak son antrenmanını tamamladı.

yarışa dünyanın birçok noktasından sporcunun katılacağını söyleyen çiftçi yeniceli, mücadelenin 64 kilometrelik parkurda dağlık alanlar ve zorlu patikalarda gerçekleşeceğini belirtti.

akın yeniceli "bugün son antrenmanımı yaptım, salı akşamı yola çıkacağım. bu yarışmalara belli derecesi olan sporcular katılabiliyor. türkiye'deki beş tane yarış bu tür maratonlara puan veriyordu ben de başvurumu yaptım ve kabul edildim. yaptığım antrenman doğrultusunda ülkemizi ve kentimizi 64 kilometrelik koşuda en iyi şekilde temsil edip birinci olmak istiyorum. ayrıca uşak'ın plaka kodu 64, ben de 64 kilometre koşacağım güzel bir tesadüf oldu. inşallah 64 kilometrede birinci olurum. bu zorlu yarış öncesi bana destek veren başta valimiz seddar yavuz olmak üzere herkese teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;