Bilim-Teknoloji

Mars gönüllüleri 100 kişi kaldı

Mars'a koloni kurma amacıyla yolan çıkan Mars One projesine başvuran 200 bini aşkın adaydan geriye sadece 100 kişi kaldı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Mars One, Kızıl Gezegen'e 2025'te insan göndermeyi amaçlıyor. [Fotoğraf: SpaceX]

hollanda merkezli mars one projesi, 2025 yılında kızıl gezegen'e yapılması öngörülen yolculuk için adaylarını belirlemek üzere. mars one, kızıl gezegen'e gönderilmek için başvuran 202 bin adayın çeşitli basamakların ardından 100 kişiye indirildiğini açıkladı.

mars one, nisan 2013'te adayların eleme sürecine başlamıştı. projenin medikal direktörü norbert kraft, en son eleme aşamasında 660 adayı inceledi ve geriye 100 aday kaldı. mars one ortak kurucusu ve ceo'su nas lansdorp, 'çok sayıda adayın elenmesinin doğru kişinin seçilmesi adına önemli bir adım olduğunu' belirtti.

geride kalan 100 aday, 50 kadın ve 50 erkekten oluşuyor. yaşları 19 ile 60 arasında değişen adayların 33'ü abd olmak üzere, 39'u kuzey ve güney amerika ülkelerinden geliyor. avrupa'dan 31,  asya'dan 16 aday bulunurken, afrika ve avustralya'dan da 7'şer aday mars yolculuğu için mücadelesine devam ediyor.

mars one, altı astronottan oluşacak dört ekip kurmayı planlıyor. şirket tarafından seçilecek 24 kişi tam zamanlı astronotlar olacak ve mars kolonisi görevi için eğitime başlayacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;