Wimbledon

Marsel ikinci turda elendi

Wimbleden Tenis Turnuvası ikinci tur maçında Türk tenisçi Marsel İlhan, dünya 14 numarası Kevin Anderson'a 3-1 yenildi ve elendi.

Konular: Spor, Tenis
Marsel İlhan kariyerinde bir grand slamde üçüncü turu göremedi. [Fotoğraf: AA]

kariyerinde 10. kez grand slam turnuvalarında mücadele etme başarısını gösteren marsel ilhan, yine ikinci turu geçemedi.

ingiltere'nin başkenti londra'da oynanan maça marsel ilhan iyi başladı. ilk seti tie-break sonunda 7-6 kazandı.

wimbledon tenis kulübü'ndeki 2. kortta oynanan maçta, polonyalı jerzy janowicz'i 3-1 yenen ve 'grand-slam' kariyerinde üçüncü tura çıkarak bir ilki başarmak isteyen marsel ilhan, ilk turda fransız lucas poulille'yi aynı skorla mağlup eden güney afrika cumhuriyeti'nden kevin anderson ile karşılaştı.

wimbledon'da bu yıl 7. kez mücadele eden ve geçen yıl 4. tura kadar yükselen 29 yaşındaki anderson'ın servis oyunuyla başlayan ikinci sette de tenisçiler birbirlerinin servislerini kırma şansını yakalayamayınca "tie-break"e gidildi.

bu bölümde 2-0 öne geçmesine rağmen anderson'un durumu 2-2'ye getirmesine engel olamayan marsel, sonraki 5 sayıdan 4'ünü hanesine yazdırdı ve 6-3 üstünlük yakaladı. marsel'in kullandığı 3, kendi kullandığı iki servisten art arda 5 sayı almayı başaran anderson, tie-break'i 8-6, 58 dakika süren seti de 7-6 kazanarak setlerde durumu 1-1'e eşitledi.

marsel ilhan ve anderson'un ilk iki setteki performanslarını üçüncü sete de taşıdığı maçta, dokuzuncu oyunda anderson karşılaşmanın ilk servis kırma şansını yakaladı. rakibi karşısında 40-0 geriye düşen türk tenisçi, son servisinde de çift hata yapınca 5-4 geriye düştü. onuncu oyunu da puan vermeden hanesine yazdıran anderson, 32 dakika süren seti 6-4 alarak 2-1 öne geçti.

dördüncü sette ilk oyunu puan vermeden almasının ardından rakibine karşılık vermekte zorlanan marsel ilhan, üçüncü oyunda servisini kırdırdı ve 3-1 geriye düştü. avantajını setin sonuna kadar korumayı başaran anderson, seti 6-4, maçı da 3-1 kazanarak adını üçüncü tura yazdırdı.

29 yaşındaki anderson, üçüncü turda  24 numaralı seribaşı arjantinli leonardo mayer ile karşılaşacak.

toplam 2 saat 50 dakika süren mücadelede marsel ilhan, 6 "ace", 4 çift ve 21 basit hatayla oynarken, anderson ise 34 "ace", 9 çift ve 26 basit hatayla mücadeleyi tamamladı.

kariyerinde kevin anderson ile ikinci kez karşılaşan marsel ilhan, iki maçta da rakibini yenemedi.

iki tenisçi, 2009 yılında yine londra'da düzenlenen bir turnuvada karşı karşıya gelmiş ve anderson maçı 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kazanmıştı.

ilk defa üst üste 3 "grand-slam" turnuvasında ana tabloya kalan dünya sıralamasının 80 numarası ilhan, bu sahneye ilk kez 2009 abd açık'ta çıkarken, bugüne kadar katıldığı 9 turnuvada da 2. turdan ötesini göremedi.

wimbledon'da 3. kez ana tabloda yer alan türk raket, 2010'da "wimbledon'da tek erkeklerde mücadele eden ilk türk tenisçi" unvanını kazanmış ve ikinci turda turnuvaya veda etmişti. ilhan, geçen yıl ise ilk turda abd'li denis kudla'ya 3-1 yenilerek elenmişti.

milli tenisçi, bu yıl avustralya açık ve fransa açık'a ise ilk turda veda etmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;