Bilim-Teknoloji

Masalar telefonları şarj edecek

Mobilya üreticisi IKEA, kablosuz şarj özelliği bulunan masa lambası, masa ve benzeri ürünlerini tanıttı.

Konular: Bilim-Teknoloji
IKEA'nın mobilyaları telefon ve benzeri cihazları kablosuz olarak şarj edecek
IKEA'nın mobilyaları telefon ve benzeri cihazları kablosuz olarak şarj edecek [Fotoğraf: IKEA]

uzun yıllardır teknolojik cihazların gündeminde olan kablosuz şarj özelliği şimdi de mobilyalara geliyor. türkiye’de de faaliyet gösteren ikea, kablosuz şarj özelliği bulunan mobilyalarını duyurdu. masadan lambaya kadar bir dizi ürününe bu özelliği entegre eden firma sadece kablosuz şarj standı olan ürününü de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

ikea’nın desteklediği kablosuz şarj standardı ise qi. günümüzde başta lg g3, nexus 6 ve samsung’un yeni duyurduğu s6 modelleri olmak üzere üst düzey akıllı telefonlarda qi standardı destekleniyor. ancak sektörde ikinci bir kablosuz şarj standardı olan power matter allience de bulunuyor. bu teknolojiyi destekleyen cihazlar ikea ürünleri yardımı ile şarj edilemeyecek. 

ikea’nın mobilyalarını fişe takmak ve uyumlu telefonu mobilyanın üzerinde bulunan işaretli alana koymak şarj olması için yeterli olacak. mobilyaların nisan ayından itibaren avrupa ve abd'de satışa sunulacağı açıklandı. bu mobilyaların türkiye'de satılıp satılmayacağı ise bilinmiyor. akıllı telefonlarda kablosuz şarj özelliğini bazı aksesuar ve kılıflarla sonradan kazandırmak da mümkün oluyor.  

kaynak: ikea ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;