Türkiye

Mavi Marmara'nın 5. yılında yürüyüş

İHH, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda İsrail'in yaptığı saldırının 5. yılında "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenledi.

"Özgür Kudüs Yürüyüşü" Fatih Camisi'nden başlayarak Edirnekapı Şehitliği'ne kadar devam etti. [Fotoğraf: AA]

insan hak ve hürriyetleri insani yardım vakfı (ihh) gazze'ye insani yardım taşıyan mavi marmara gemisine 31 mayıs 2010'da israil'in yaptığı saldırının 5. yılında "özgür kudüs yürüyüşü" düzenlendi.

fatih camisi'nde ikindi namazında bir araya gelen katılımcılar, filistin ve türkiye bayrakları, ihh ile üzerinde rabia işareti, kelime-i tevhid ibarelerinin yazılı olduğu flamaları, "mavi marmara onurumuzdur", "yaşasın özgür filistin", "gazze'de abluka ve ambargoya hayır", "filistin halkı yalnız değildir" yazılı dövizleri taşıdı.

cami avlusunun duvarlarına "şehitlere bin selam", "filistin davası davamızdır" pankartları asıldı.

katılımcılar, "müslüman zulme boyun eğmez", "şehitlerin yolunu sürdüreceğiz", "kahrolsun israil", "istanbul'dan direnişe bin selam", "hamas'a selam direnişe devam", "ya allah bismillah allah'a ekber", sloganları atarak, tekbir getirdi.

mavi marmara gemisinde israil askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 10 kişinin ismi sahneden okundu ve yürüyüşe katılanlar "burada" şeklinde cevap verdi. yürüyüş öncesi kur'an-ı kerim tilaveti gerçekleştirildi.

"bütün filistin topraklarını alacağız"

ihh genel başkanı yıldırım, "kudüs kurtulması gereken bereketli bir beldedir. israil, işgal ettiğin bütün filistin topraklarını alacağız. bir gün geleceğiz ve siz de bunu göreceksiniz" dedi. yıldırım, "israil sana öyle bir hediye verdik ki, asla unutmayacaksın. seni öyle yalnızlaştırdık ki, asla doğrulmayacaksın. senden türkiye'yi aldık, bu halkı aldık. mescid-i aksa'da alnımızı secdeye koyacağız. bu yürüyüş, kudüs yürüyüşüdür" diye devam etti.

konuşmaların ardından katılımcılar fatih camisi'nden edirnekapı'ya yürüdü.

"kudüs'ün özgürlüğü için", "mavi marmara onurumuzdur" yazılı pankartlar açan ve saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının olduğu flamalar taşıyan katılımcılar sloganlar atarak edirnekapı'ya ulaştı. yürüyüş, duayla sona erdi.

yürüyüşe ak parti istanbul milletvekili adayları, gazeteciler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri de katıldı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;