IŞİD

McCain'den Türkiye'ye destek

ABD'li senatörler McCain ve Graham, "Türkiye'nin Kobani'yi kurtarmak üzere harekete geçmediğine yönelik artan eleştiriler sahadaki gerçekle örtüşmüyor, hem IŞİD hem de Esed'in mağlup edilmesi gerekir” dedi.

Konular: Ortadoğu
John McCain ve Lindsey Graham internet sitelerinden ortak açıklama yaptı. [Fotoğraf: AP]

cumhuriyetçi senatörler john mccain ve lindsey graham, internet sitelerinden yayımladıkları ortak açıklamada, "türkiye'nin kobani'yi kurtarmak üzere harekete geçmediğine yönelik artan eleştiriler, hem işid hem de suriye devlet başkanı beşşar esed'in mağlup edilmesi gerektiği için sahadaki gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"türkiye'nin işid'e karşı mücadelede daha büyük bir rol oynaması gerektiğine kesinlikle inanıyoruz. türkiye'nin son yıllarda özellikle israil ve suriye sınırının denetimi ile ilgili bazı politika ve eylemlerine de katılmadık ancak cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, sadece işid'i yok etmek için değil, aynı zamanda esed'i istifa etmeye zorlamak ve suriye'deki çatışmaları sona erdirmek için -çünkü ilk hedef, ikincisi olmadan başarılamaz- uluslararası bir strateji geliştirmemiz gerektiğini söyledi. erdoğan bu stratejinin suriye'de siviller ve muhalif güçler için uçuşa yasak alanlarla korunmuş güvenli bölgeler kurulmasını da içermesi gerektiğini belirtti; biz de böyle bir stratejinin uzun süredir hem suriye hem de irak'ta başarı kazanılması için hayati önem taşıdığını savunuyorduk.”

ortak açıklamada “ortadoğu'daki dostlarımız ve müttefiklerimizin büyük bir kısmı da aynı görüşü paylaşmaktadır. başkan barack obama, bu tür bir strateji kabul edip türk liderlerin esed ve aynı zamanda işid'le başa çıkabilmek için atılması gerektiğini savunduğu adımları atsaydı, başarı için elzem olan türk ordusunun müdahalesi de dahil bölgedeki ortaklarımızdan önemli destek görecekti, bundan eminiz"  ifadeleri yer aldı

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;