Eğitim

MEB yeni takvimi açıkladı

Okulların açılışının 28 Eylül’e ertelenmesinin ardından MEB yeni eğitim-öğretim takvimini de duyurdu. Okullar 17 Haziran 2016’da yani bir hafta geç kapanacak.

Konular: Türkiye, Eğitim
[Fotoğraf: AA / Arşiv]

okulların açılış tarihinin 28 eylül'e ertelenmesiyle, 14-18 eylül'de yapılması gereken eğitim-öğretim faaliyetlerinde oluşacak boşluk, iş takviminde eğitim-öğretim yılının sonuna eklendi ve derslerin bitiş tarihi 17 haziran 2016 olarak değiştirildi.

milli eğitim bakanlığı'ndan (meb) yapılan yazılı açıklamada, daha önce meb'e bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlangıcının, 14 eylül olarak belirlendiği hatırlatıldı.

ancak öğretmenler, veliler ve öğrenciler başta olmak üzere, eğitim camiası ve turizm sektör temsilcilerinin, eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihinin kurban bayramı sonrasına ertelenmesine ilişkin talepleri gündeme alınarak, bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim-öğretim kurumlarında, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihinin 28 eylül olarak değiştirildiğine işaret edildi.

açıklamaya göre, öğretmenler için 1 eylül'de başlayacak olan seminer ve mesleki çalışmalar, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edilecek.

uyum programları ilk haftada

21-22 ve 23 eylül'de yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telafi programı uygulanacak.

okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim-öğretim süreciyle birlikte yapılacak.

öğretmenlerin her eğitim-öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim ve öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yapılmadı. ödenek bayram öncesi öğretmenlere verilecek.

çalışma takviminde okulların kapanış tarihi 10 haziran 2016 olarak belirlenmişti.

turizmi canlandırmak için okulların 14 eylül yerine kurban bayramı sonrası 28 eylül'de açılması talebini kültür ve turizm bakanı ömer çelik milli eğitim bakanlığı'na iletmiş, başbakan ahmet davutoğlu da okulların 28 eylül'de açılacağını açıklamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;