Eğitim

MEB'den TEOG danışmanlığı

MEB, TEOG yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde öğrencilere danışmanlık hizmeti verilmesi için 81 ilde "tercih danışmanlığı komisyonları" kuracak.

Konular: Türkiye
TEOG yerleştirme puanları yarın açıklanıyor.
[Fotoğraf: AA-Arşiv]

milli eğitim bakanlığı (meb), ilk kez uygulamaya geçireceği çalışmayla, temel eğitimden ortaöğretime geçiş (teog) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde, öğrencilere ve velilere danışmanlık hizmeti verecek.

meb, teog kapsamında yerleştirme puanlarını yarın açıklayacak. puanların açıklanmasının ardından, 6-16 temmuz'daki tercih dönemi başlayacak. 81 ilde 'tercih danışmanlığı komisyonları' kurulacak. illerde ulaşımı kolay okullarda ve mobil olarak kurulacak 2 bin 51 tercih danışmanlığı komisyonunda, 7 bin 328 öğretmen görev alacak.

öğretmenleri rehberlik için yetiştirdiler

komisyonlarda verilecek danışmanlık eğitimi için şubat ayında 100 formatör öğretmen yetiştirildi. bu öğretmenler de 12 bin 899 rehber öğretmene eğitim verdi. meb özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürü celil güngör, öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti alma taleplerini dikkate aldıklarını söyledi. güngör öğrencilere ve velilere tercih dışında da rehberlik hizmeti verileceğini belirterek şöyle konuştu:

tercih dışı danışmanlık da yapılacak 

"bu komisyonlar, ayrıca öğrencinin kendini tanıması, becerilerini fark etmesi, bir üst eğitim olan üniversiteden beklentilerini, tercihi yapılacak okulun mezuniyet sonrası istihdam ilişkilerini, okulun yakın ve uzak çevresini, öğrencinin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda rehberlik hizmeti verecek. öğrencinin başarısı ve tercih yapacağı okulla ilişkisini de ortaya koyacaklar."

sonuçlar 14 ağustos'ta 

yerleştirme puanları açıklandıktan sonra özel okulların kayıt işlemleri ise 24 haziran - 5 temmuz'da tamamlanacak. güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 temmuz'da yapılacak. devlet liseleri için tercih dönemi 6-16 temmuz tarihleri arasında. yerleştirme sonuçları 14 ağustos'ta ilan edilecek. yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları üç dönem halinde yapılacak. buna göre ilk nakil başvuruları 17-21 ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 ağustos'ta açıklanacak. nakil tercihlerinde ikinci dönem başvuruları ise 24-28 ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 ağustos'ta duyurulacak. üçüncü dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 ağustos - 4 eylül'de yapılacak ve sonuçlar 7 eylül'de açıklanacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;