2015 Genel Seçimi

Meclis'te CHP-HDP görüşmesi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis'te görüştü.

görüşmeye hdp eş başkanı figen yüksekdağ ile imralı heyetinden pervin buldan ve idris baluken de katıldı. görüşmede hdp heyetini, kılıçdaroğlu'nun yanısıra, grup başkanvekilleri levent gök ve engin altay karşıladı.

görüşmenin sonunda chp grup başkanvekili engin altay bir açıklama yaptı:

"pkk şunu bilmelidir ki; elde silahla barış istenmez. pkk’nın derhal silah bırakarak barış dilini konuşması lazım. kafaya silah dayanmışken barış sesini kimsenin duyması mümkün değildir. devlet de üstüne düşen görevleri yerine getirmelidir."

altay, görüşmede parti kapatma konusunun gündeme gelmediğini söyledi. hdp’nin pkk'ya yönelik tutumu hakkında sorulan soruya cevap veren altay, “demirtaş’ın son günlerdeki iyi niyetli feryadını ve çalışmalarını olumlu buluyoruz. bunları türkiye’de duymayan kalmadı” dedi. 

"pkk çatışmasızlık ortamına dönmeli"

hdp grup başkanvekili idris baluken’in açıklamasından öne çıkan kısımlar ise şöyle:

“türkiye’nin tamamında diyalog kanallarının açık olmasıyla ilgili büyük bir toplumsal beklenti var. barış umudunu büyütmeyle ilgili olarak siyaset kurumunun yoğun bir çabası var. bu görüşmede son derece değerli fikir alışverişleri oldu.

akp, kendi iktidarı ve cumhurbaşkanı erdoğan’ın istikbali için ortaya koymuş olduğu çatışma ve savaş zeminini ortaya koydu.

türkiye’de bölünme gündemi kesinlikle söz konusu değildir. demokratik siyasi çözümün sağlanacağına yönelik umudumuzu sürdürüyoruz. silahların devreden çıkacağını inancımızı belirttik. iki tarafın da elini tetikten çekmesi gerekiyor. pkk çatışmasızlık ortamına geri dönmeli. savaşın olduğu yerde siyasetin etkisi azalır.”

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;