2014 Dünya Kupası

Meksika'yı Peralta uçurdu

Dünya Kupası A Grubu'nda Meksika, Kamerun'u 1-0 yendi. Yoğun yağmur altında oynanan maçtaki tek golü 30 yaşındaki Peralta kaydetti.

Konular: Spor, Futbol, Meksika
30 yaşındaki Oribe Peralta Meksika dışında hiçbir kulüpte forma giymedi. [Reuters]

bu galibiyetin ardından meksika, ilk maçlar sonunda a grubu'nda brezilya'nın ardından ikinci sıraya yerleşti. kamerun da üçüncü sırayı aldı.

karşılaşmanın ilk yarısına meksika iyi başladı. eski galatasaraylı giovani dos santos'un art arda bulduğu iki gol hakem tarafından geçerli sayılmadı. bu durumu kamerun da bir kez yaşadı.

yoğun yağmur altında oynanan ilk yarı golsüz sona erdi.

dakikalar 61'i gösterdiğinde ise ilk yarının en etkili ismi giovani dos santos yine sahneye çıktı. onun getirdiği topta oribe peralta topu filelere gönderdi.

kalan dakikalarda etkisiz futbolunu sürdüren kamerun, rakip kalede etkili olamadı. skoru koruyan meksika da maçı 1-0 galip tamamladı.

kamerun'da galatasaraylı chedjou maça ilk 11'de başladı. geçen sezonu beşiktaş'ta tamamlayan dany de oyuna ikinci yarıda dahil oldu. teknik direktör volker finke fenerbahçeli pierre webo'ya 80'inci dakikada alexandre song'un yerine şans verdi.

meksika'da ise herrera, manchester unitedlı javier hernandez'i 73'üncü dakikada peralta'nın yerine oyuna aldı.

meksika'nın bir sonraki maçı 17 haziran salı brezilya ile. kamerun da hırvatistan ile karşılaşacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;