Türkiye

Merkel Ankara’ya geliyor

Almanya Başbakanı Merkel terör, mülteci ve Suriye konularında çalışma ziyaretinde bulunmak için Ankara’ya geliyor.

Konular: Türkiye, Almanya, Avrupa
Angela Merkel 2005 yılından bu yana Başbakanlık görevini sürdürüyor. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

almanya başbakanı angela merkel pazar günü türkiye’ye geliyor. merkel terör, mülteci krizi ve suriye konularında görüşmek üzere ankara’da olacak.

daha önce almanya’da ard televizyonuna konuşan merkel, “(türkiye’nin) ab üyeliğine her zaman karşıydım, cumhurbaşkanı erdoğan da bunu biliyor. hâlâ da öyleyim” demişti. “türkiye ile yük paylaşımı konusunda konuşmamız gerekiyor” diyen merkel, “bu, türkiye’ye para vereceğimiz anlamına geliyor. ayrıca vize sınırlamalarını kolaylaştırmak gibi bazı taleplerini de yerine getireceğiz” açıklaması yapmıştı.

üyelik yerine imtiyazlı ortaklığı savunan merkel, türkiye’nin ab üyeliğine 2005’te başbakan olmadan önce de karşıydı.

merkel’in bu açıklamasının sorulması üzerine cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, merkel ile bu düşüncesini türkiye’de düzenlenecek g-20 zirvesi'nde görüşeceğini belirtmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;