Almanya

Merkel Müslümanlarla yürüyecek

Paris’teki saldırıları kınamak ve yükselen ırkçılık ile İslam karşıtlığına karşı çıkmak amacıyla Müslüman kuruluşlar tarafından Başbakan Merkel ve hükümet üyelerinin de katılımı ile Berlin’de gösteri düzenlenecek.

alman hükümet sözcü yardımcısı georg streiter, federal basın merkezi’nde yaptığı açıklamada, almanya türk toplumu (tgb) ve müslümanlar merkez konseyi (zmd) tarafından salı günü 18.00’da, brandenburg kapısı önünde düzenlenecek gösteriye, başbakan angela merkel, başbakan yardımcısı sigmar gabriel ile bakanların da katılacağını kaydetti.

tgb ve zmd tarafından organize edilen gösteri, paris’teki terör saldırılarını kınamayı, almanya’da son aylarda yükselen ırkçılık ile islam karşıtlığına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

“birlik içinde, tavır alıyoruz” sloganıyla düzenlenecek gösteri, berlin’in tarihi brandenburg kapısı önündeki paris meydanı’nda gerçekleştirilecek. katılımcıların paris’teki terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunmaları, mumlar yakarak uyarı nöbeti tutmaları bekleniyor.

zmd’den yapılan yazılı açıklamada, paris’teki terör saldırıları kınanırken, son günlerde almanya’da ırkçı ve islam düşmanı sloganlarla gösteriler düzenleyenlerin, aşırılık yanlılarını ve teröristleri güçlendirdiği kaydedildi.

açıklamada, “brandenburg kapısı önünde paris meydanı’nda 13 ocak günü saat 18.00’de uyarı nöbeti tutarak barış ve hoşgörü mesajı vermek istiyoruz. nefret ve şiddete karşı çıkarak, düşünce ve din özgürlüğünün dikkate alındığı ve korunduğu dünyaya açık bir almanya için mesaj vermek istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

kaynak:aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;