Göç

Merkel'den Gaziantep ziyareti

Almanya Başbakanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans, bugün Gaziantep'te Suriyeli sığınmacıların kaldığı barınma merkezini ziyaret edecek.

başbakan ahmet davutoğlu, almanya başbakanı angela merkel, ab konseyi başkanı donald tusk ve ab komisyonu birinci başkan yardımcısı frans timmermans, bugün gaziantep'te, 'nizip-2' adlı barınma merkezindeki suriyeli sığınmacılarla bir araya gelecek.

heyet, barınma merkezine ziyaret sonrası gaziantep üniversitesi kongre ve sanat merkezi'nde düzenlenecek türkiye-ab suriyelilere yardım programı açılış törenine katılacak ve daha sonra dörtlü basın toplantısı düzenlenecek. ziyaret, 15 nisan'da açıklanmıştı.

nizip-2, afad koordinasyonunda 11 şubat 2013'te 145 bin metrekarelik alanda kuruldu. içerisinde 4 bin 818 suriyeli yaşıyor. 282 personelin görev yaptığı barınma merkezinde, her ihtiyaca hitap eden merkezler bulunuyor. 

kurulduğu günden bu yana 363 çocuğun dünyaya geldiği merkezde, bin 857 suriyeli çocuk eğitim alıyor.

türkiye, suriyeli sığınmacıların yaralarının sarılması ve yeniden hayata tutunmaları için bm standartlarında yaklaşık 10 milyar dolar tutarında bir kaynak harcadı. uluslararası toplumun katkısı ise bugüne kadar yalnızca 462 milyon dolar oldu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;